• лиансу
  • кутии (2)
  • tumblr
  • youtube
  • lingfy

На што треба да внимаваме кога користиме рачен камионет со палети?

1.При утовар и истовар на стока, избегнувајте прекумерна акумулација на стока.Ако акумулацијата на стоката е превисока, стоката лесно се паѓа за време на работата, што не е безбедно, но исто така лесно може да предизвика оштетување на стоката.

2.Рачен камион со палетистоката поставена уредно, за да се избегне феноменот на нестабилност на центарот на гравитација, така што стоката во процесот на транспорт е лесно да падне, не може да работи безбедно.

3.Рачен камион со палетиутовар и истовар на стока, за да се избегне врвот на силата на вилушката, стоката поставена на врвот на вилушката, врвот на силата на вилушката е поголема, вилушката не може да се крене и лесно е да се деформира врвот на вилушка, предизвикувајќи оштетување на вилушката.

3.Рачен камион со палетитоварење и истовар на товар за да се избегне еднострана сила.Стоката се става само на вилушка.Преголемата сила на вилушката лесно може да предизвика штета.Вилушката не може да се крене.

Правилното утовар и истовар на стока со рачен камион со палети не само што може безбедно да транспортира стока, туку и да го спречи подигнувањето на товарот и да избегне економски загуби.

Рачен камион со палети 1(1)


Време на објавување: Мар-16-2023